ЩЕ МЕ ЗАОБИЧАШ ЛИ ОТНОВО? СЕМЕЙНИ СИТУАЦИИ

Тази тема е дъвкана много пъти, и причината да пиша за нея е защото я видях по корено различен начин. 

Затова нека забравим какви сме ги чели и дъвкали пасивно от екрана..



И така, двама души се влюбили и създали семейство. (Ще видите обаче, че статията обхваща и тия, дето не са били толкова влюбени.)

Минават години, първоначалната влюбеност и привличане отминават - не толкова за друго, а защото причината за Сътворението на това безусловно привличане (да, тук говоря за Сътворени човеци, еволюиралите маймуни може да подминат блога ми) е мистично двамата да се усетят Заедно, да съградят общ живот, да създадат и отгледат деца.

И така, това време е попреминало, и започват едни осъзнавания: "Ама аз не я понасям колко бавно говори!", "Ама той е толкова дребнав, как досега не съм го забелязала", и прочее. 

Какво следва?

Именно това, закодираното в заглавието. Предизвикателството да го (я) заобичаш отново. Ама не с охкане и мисли как само ти от познатите си се насадил на "пачи яйца" или че си "изтеглил късата клечка". Това е не е "малшанс", а е определено за теб, на тия години, както на едни други години е било определено да родиш децата си.  

Да умееш да Заобичаш един човек, значи да си познал поне малко как Творецът обича теб. Как гледа на теб. Какви потенциали ти е сложил и как подкрепя опитите ти да се разгърнеш. И да, Творецът ще изтърпи кусурите ти, макар че ще намери и начин да ти говори за тях. 

Но за да заобичаме отново половинката си, трябва да спрем да се самосъжаляваме, да спрем постоянно да изричаме колко много той (тя) ни дразни, и  още - важно! - да се откажем да се чувстваме велики на гърба на другия, наглед по-смотания (ако си послужа с тази семпла дума). 

Защото упоението да се чувстваме велики на нечий фон е сериозна болест на душата ни. И не си струва да я боледуваме дълго, даже ако сме се поддали.

Какви са бонусите?

Тази любов вече никой не може да ти я отнеме. Тя не зависи от пеперуди в стомаха, от екшън-надпреварата да грабнеш доброто момиче (момче) преди конкуренцията. 

Освен това тази любов е и Виждаща. Нещата, които ще видиш и развиеш у партньора са от толкова различно (и нерекламирано от медиите) естество, че едва ли си ги видял във времената на страстите.

В повечето случаи човекът ще разцъфти, и също ще повярва, че е нещо повече от изхарчена и изхабена личност, изтрепала се за семейство и деца. (Или изтрепала се за едни неуспешни допреди теб връзки.)

Животът на 40-50-60+ далеч не е не е "приключил"...  И това също е Сътворено да бъде така!
 

Павлина Папазова


Коментари

Популярни публикации