ОСВЕЩЕНИЕ НА ДАРОВЕТЕ

Какво означава да осветим даровете в живота си? Някои го свързват само с молитвата, кръста, принасянето на определени неща в храм.

Ала как се освещава всичко което имаме? Как ние – всеки ден, а не само свещеникът-веднъж, да го принасяме като благодарение, понеже сме го получили като дар?

Ако човек иска да благодари за плодородието на овощната си градина, близко е до ума, че освен успешната продажба, ще отдели много плодове за приятели, съседи, нуждаещи се - та да споделят радостта му.

Но ако е получил мъдрост да управлява бизнеса си, или е намерил път към сърцето на своите „трудни тийнейджъри“, как да освети този дар?

Ами като споделя. Защото можем да задържим божествения дар само ако наистина разберем механизмите на неговото случване.


„Аз съм много благодарен“. Ала разбрал ли си как ти се случи? Дори изцелението, как ти се случи? Разбери и раздавай… Защото гладните са мнозина. А когато се завърти в техните души или ум светлината, която е помогнала на теб да успееш, светът ще стане по-хубав.

За съжаление често ние спираме само до благодарността. До „… и аз не знам как, ама слава Богу“.

А понякога знаем как. И не е за слава Богу. А е по „сивия“ начин. Да, пак може да споделим с хората печалбата си, или да им помогнем в придобитото си свободно време... Но не можем да им споделим начините. Защото не са в пътя на светлината.

Коментари

Популярни публикации