В ДВЕ МИНУТИ: БИТКАТА ЗА ЖИВОТА

 ОТ БЕЗТЕЛЕСНОСТ – В ТЕЛЕСНОСТ

Реших да споделям кратките си мисли по повод борбата, която нашето общество по неволя в момента води. Защото в изпитанието се откриват истинските стойности, а не само „истинските човеци“. Защото идеални човеци няма, и нерядко след малодушната си първосигнална постъпка някой може да стане по-качествена личност, отколкото сме очаквали.



Ще започна от това, че ни отне доста месеци са се ориентираме кой е истинският обект на войната. То не бяха конспирации, то не бяха лошите политици, то не бяха нашите летни планове..

НА СЦЕНАТА ИЗЛИЗА ТЯЛОТО

Колкото и да не вярва съвременният човек, че е „Дух, душа и тяло“, все има някакво усещане, че не е само тяло. Защото на тялото би трябвало да му е все едно кой го обижда. А на нас не ни е. (То важи и за обичта, ама тя някак е по-„кът“ от обидата. )

Изведнъж осъзнахме, че за броени дни, а понякога и часове, незнайното зло, което още не се решаваме да наречем вирус (след като може и да е 5G, постановка на илюминатите и т.н.) започва да отнема животи. И то на наши познати. Завинаги.

Колкото и да обичаме да живеем около екрана, това все пак ни боли. И добре, че боли. Защото започва да измъква обществото от странния унес и вяра в недоказани измишльотини, и празните философии отстъпват пред острия инстинкт, че имаме

ЕДИН ЕДИНСТВЕН ЖИВОТ

.. а не много прераждания. (Не знам, питали ли сте в Ковид сектора кой вярва в прераждане?) Между другото в социалните мрежи най-пасивните групи за помощ в настоящата беда, относно апели за преливане на плазма, относно съвети и подкрепа се оказаха т.нар.групи за духовно самоусъвършенстване. Понеже там я има думата „сам“.

Докато нормалните групи, даже любителите на Ауди например, които са събрани около нещо Заедно, със сигурност си помагат повече.

И ТОГАВА ДОРИ ВИРТУАЛНАТА ПОМОЩ

се превърна в конкретика: "Аз познавам човек, на който му помогна това". Ти познаваш човек, който има важни данни или телефона на онзи лекар.

ТЯЛОТО ВЕЧЕ НЕ Е ФОТОМОДЕЛ И СЪБИРАЧ НА ЛАЙКОВЕ

Ние се борим за него. И даже се замисляме, че е трябвало да се борим от по- рано... Но това ще е тема на следващата статия.

Коментари

Популярни публикации